Oroszlányba került a Príma-díj! Csáky Mária kapta a 2007. évi Komárom-Esztergom megyei egyéni Príma-díjat. 2008/1

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Portré

Oroszlányba került a Príma-díj! Csáky Mária kapta a 2007. évi Komárom-Esztergom megyei egyéni Príma-díjat. 2008/1

X. évfolyam, 1. lapszám
Szerző(k):
Ivák István sajtóreferens Oroszlány



Az önkormányzatok, a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei szervezetének tagjai, támogatói tehettek javaslatot az elismerésre érdemes személyiségekre. A felhívásra 62 ajánlás érkezett, akik közül 10 jelölt volt jelen a díjátadó ünnepségen.

 

 Az egyéni Príma-díjat az oroszlányi Csáky Mária vehette át, aki húsz éve tanít táncot, sorra készíti díjnyertes koreográfiáit és tíz éve hozta létre a Silhouette Balett Csoportot, mellyel 2007 nyarán Hollywoodban, a XI. Előadóművészek Világbajnokságán (WCOPA World Championships Of performing Arts) aranyérmet szerzett.

Hosszú út vezetett idáig – meséli Csáky Mária többszörös nívódíjas művészeti vezető. Álmatlan éjszakák, koreográfiák készítése, országos és Európa bajnoki győzelmek, s gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. Ez vezetett a Hollywoodban győztes koreográfiáig, de azt gondolom, itt az ideje a továbblépésnek is. Van egy nagy álmom, egy olyan táncszínház létrehozása, ahol egész estés darabok színrevitelére nyílna lehetőség. Egy ilyen kulturális projekt beindítása azonban nagyon sok pénzbe kerül, s még nagyobb városi összefogást feltételez, de én bízom abban, hogy az álmok megvalósulhatnak!

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu