A CSERHÁTI JEGYZÔKLUB 2000/4

A közigazgatás szakmai fóruma

Cikkek / Portré

A CSERHÁTI JEGYZÔKLUB 2000/4

II. évfolyam, 4. lapszám
Szerző(k):
Szlobodnyik András jegyzô Terény



A Cserháti Jegyzôklub 1991. szeptember 3-án alakult meg Terény községben. A Cserháti Jegyzôklub célja, hogy a hozzátartozó jegyzôk munkáját segítse, egységes jogértelmezést és jogalkalmazást tegyen lehetôvé e térségben.

 


A klubfoglalkozásokat minden alkalommal más-más községben tartotta évente általában 4-5 alkalommal. Ez alkalomból a vendéglátó község polgármestere köszöntötte a jegyzôket, a meghívott elôadókat, vendégeket, bemutatta önkormányzata életét. Abban az idôben az éppen aktuális jogszabályokat vitatták meg a jegyzôk meghívott szakértôk, elôadók közreműködésével. A Megyei Közigazgatási Hivatal fôosztályvezetôi tartottak ismertetôt a törvényességi ellenôrzés és a hatósági ügyek tipikus hiányosságairól, és tettek javaslatokat ezek megoldására. Rendelettervezeteket vitattunk meg, beszéltük át azok gyakorlati alkalmazásának lehetséges módjait.
A Cserháti Jegyzôklub kezdeményezôje volt a Dél-Nógrádi Jegyzôklubbal közösen a Jegyzôk Országos Szövetségének megalakításának. Felismertük, hogy a jegyzôi kar érdekvédelmét csak országosan működô szervezettel lehet hatékonyan képviselni. Kapcsolatot tartottunk az ország más tájain működô jegyzôklubokkal, jegyzôi egyesületekkel. Kölcsönösen vettünk részt egymás rendezvényein.
Összességében megállapíthatjuk, hogy a jegyzôklubok megalakulása és működése jól szolgálta és szolgálja a jegyzôi munka színvonalának és eredményességének növelését.
Napjainkban megerôsödött az a gondolat, hogy szervezettebb, jogi formát öltsön a jegyzôk szervezôdése. Kezdeményeztük a térségben dolgozó jegyzôknél, hogy Jegyzôk Egyesületét alakítsuk meg.

Szlobodnyik András
jegyzô, Terény


1963-ban született Balassagyarmaton.
Elsô munkahelye szülôvárosának Földhivatala 1981-ben.
1982-tôl Magyarnándorban elôadó, az Államigazgatási Fôiskola elvégzése után vb-titkár Mohorán. 1991-tôl jegyzô Terény községben és a Cserháti Jegyzôklub vezetôje.
1999-ben szakvizsgát tett.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu