Csupán a magyar címek fele stimmel

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Csupán a magyar címek fele stimmel


Készül a közhiteles címregiszter (KCR), az a központi nyilvántartás, amely rendet tesz a magyarországi címeket jellemző összevisszaságban.

A lakosságnak – például adásvételi szerződések megkötésekor – és az igazgatási szerveknek is sok gondot okozott, hogy nem volt egységes, az ország valamennyi címét lefedő adatbázis, amelyből minden kétséget kizáróan kiderülne, hogy egy adott ingatlanhoz egy adott cím tartozik. A KCR-ben az ország valamennyi ingatlana szerepelni fog, így a lakcímnyilvántartó és az ingatlan-nyilvántartási rendszer ugyanazt a címet tartalmazza majd.

A KCR kialakítása 2014 őszén kezdődött meg, amikor a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) címjegyzéket küldött az egyes települések jegyzőinek, hogy hasonlítsák össze az abban szereplő ingatlan-nyilvántartás, a személyi adat- és lakcímnyilvántartás, valamint a postai címhelyek nyilvántartási adatait a valósággal. A jegyzők azt találták, hogy a több mint 5 millió magyarországi címből csupán 2 562 404 volt helyes.

– Ez nem jelenti azt, hogy a magyarországi címek fele rossz, azonban az arány még pontosan nem látható, a felülvizsgálat az év végéig tart – közölte megkeresésünkre a hivatal.

 

Tovább>>

Forrás: metropol.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu