Késésben a kancellária

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Késésben a kancellária


A háttérintézmények több ezer dolgozóját tartják továbbra is létbizonytalanságban

Már csaknem két hónapos késésben van a Miniszterelnökség a beolvasztásra vagy megszüntetésre ítélt minisztériumi háttérintézmények listájával. Közben parlamenti vitát és négypárti egyeztetést tartottak az állami tisztviselők illetményrendszerének átalakításáról, ám ez csak a közigazgatási dolgozók alig 15 százalékára vonatkozik.

Több ezer embert tart bizonytalanságban a kormány, mivel – saját ígéretei ellenére – még mindig nem tette közzé a megszüntetésre vagy beolvasztásra ítélt minisztériumi háttérintézmények listáját. Emiatt információink szerint teljes a tanácstalanság az érintett intézményeknél, az átalakítás ugyanis elbocsátásokkal járhat. Ennek oka, hogy a beolvadó intézményeket az addigi pénzbeli előirányzat 80 százalékán veszik át.

Az ügyben már április elején megszülettek a döntések, legalábbis erre tett célzást Rogán Antal miniszter, a Miniszterelnökséget vezető Lázár János pedig az utóbbi hetekben többször is biztosra mondta, hogy napokon belül ismertetik a listát, és az ominózus kormányrendelet is megjelenik. Ez azonban mostanáig nem történt meg.

 

Tovább>>

Forrás: mno.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu