Jól jártak a törvénytelen kutak tulajdonosai

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Jól jártak a törvénytelen kutak tulajdonosai


Legálissá válhatnak az engedély nélkül létesített kutak egy új jogszabály-változás után. Főleg mezőgazdasági kutakról van szó, amelyek tulajdonosai a legalizálás után már európai uniós pályázatokon is indulhatnak.

Megjelent az engedély nélkül kialakított vízilétesítmények legalizálását ösztönző jogszabály-változás – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A köztestület emlékeztet arra, hogy a 2016. június 4. előtt illegálisan kialakított kutak fennmaradását bírságmentesen lehet engedélyeztetni az illetékes vízügyi hatóságoknál 2018 végéig.

Főleg mezőgazdasági kutakról van szó

Az 1995. évi vízgazdálkodásról szóló törvényt módosító új jogszabály a jogellenesen létrehozott vízilétesítményeket, elsősorban a mezőgazdasági célú kutakat érinti.

Az agrárkamara kiemelte, hogy az illegális víztermelések legalizálására ösztönző módosítást – a jogszabály-tervezet szakmai és közigazgatási egyeztetése során – a NAK kezdeményezte és támogatta.

A módosítás nem tesz különbséget a vízkivételt biztosító vízilétesítmények között, kiterjed minden illegálisan létesített vízbeszerző létesítményre, így a vízügyi hatóságok, illetve a helyi vízgazdálkodási hatósági jogkört gyakorló települési önkormányzatok jegyzőinek eljárásaira is – írja közleményében a kamara.

Tovább>>

 

Forrás: hirado.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu