http://www.healthprose.org/ Jegyzo.hu
  KÖNYVAJÁNLÓ

  A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény magyarázata  
   
  Harmadik, hatályosított kiadás  


Szerkesztők: Nagy Marianna, Hoffman István

Szerzők: Balázs István, Balogh Zsolt Péter, Barabás Gergely, Danka Ferenc, Fazekas János, Fazekas Marianna, F. Rozsnyai Krisztina, Fürcht Pál, Hoffman István, Hoffmanné Németh Ildikó, Kecső Gábor, Szalai Éva

A kötet a helyi önkormányzás rendszerét jelentősen átalakító új önkormányzati törvény (Mötv.) és az ahhoz kapcsolódó jogszabályi rendelkezések magyarázatát tartalmazza. Kiemelt figyelmet fordít a gyakorlat szempontjaira: az értelmezést a napi rutin köréből vett példákkal segíti elő, valamint bemutatja az új körülmények között is alkalmazható bírósági, alkotmánybírósági és ombudsmani joggyakorlatot.

A könyv részletesen tárgyalja az önkormányzatok vagyonával, gazdálkodásával, hitelviszonyaival kapcsolatos kérdéseket is. Így támpontot nyújt mindazok számára, akik ezzel a szektorral kerülnek gazdasági kapcsolatba, és segít eligazodni a magánjogi viszonyokat behálózó közjogi korlátozások rendszerében.

A kötet a harmadik kiadással továbbra is nyomon követi az önkormányzatokra vonatkozó szabályozás folyamatos változását: bár 2013 első hónapjait követően a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szövege valamelyest stabilizálódott, azonban az önkormányzatokkal kapcsolatos átalakulás korántsem zárult le. 2014-ben két lépcsőben a fővárosi önkormányzat reformjára került sor, valamint 2015-ben és 2016-ban részben módosultak az önkormányzatok feladatait érintő rendelkezések. A kisebb változások mellett 2016-ban az önkormányzatok gazdálkodására vonatkozó szabályok módosultak jelentősebben. Mindezeken túl az egyre inkább megszilárduló alkotmánybírósági és (felső)bírósági gyakorlat is szükségessé tette, hogy a szerzői közösség aktualizálja és hatályosítsa a kötetet.

A mű szakmai színvonalát biztosítja, hogy a kötet szerzői az ELTE Közigazgatási Jogi Tanszék munkatársai, kúriai bírák, alkotmánybírósági és bírósági munkatársak, valamint kormányzati gyakorlattal rendelkező elméleti, illetve az önkormányzati igazgatásban évtizedeket eltöltő gyakorlati szakemberek. A könyv szerkesztői elismert jogtudósok.

 

Ár: 8000 Ft

ISBN:

Oldalszám: oldal
Méret: B/5
Kötés: kartonizált, fűzött

Rendelhető: IGEN


  ELŐFIZETÉS
Előfizetés

  FACEBOOK

  HÍRLEVÉL
Email címem:
Keresés

Feliratkozáshoz adja meg email címét!

  KÖNYVAJÁNLÓ


http://jegyzo.hu/index.php?oldal=elofizetes

 
 


Szerkesztőbizottsági információk
BEMUTATKOZÁS
KAPCSOLAT

Jegyző.hu - Jegyző és Közigazgatás © hÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK
A Kiadó további oldalai:HVGORAC.HU,UJBTK.HU,HVGORAC.EU,PTK2013.HU,JOGKODEX.HU
buying valium online buy phentermine online without prescription